Marco0908 0 Zgłoś ten post Napisano 11 Czerwiec Moi drodzy. Potrzebuję rzetelnego i kompetentnego adwokata na terenie Belgii. Mieszkam w Polsce i dysponuję wyrokiem polskiego Sądu zasądzającym alimenty od osoby zamieszkałej w Belgii uchylającej się od obowiązku alimentacyjnego. Od wielu lat próbuję wyegzekwować zaległe oraz bieżące alimenty za pośrednictwem Sądu Okręgowego w Polsce pośredniczącym między mną a belgijskim organem . Mam wyznaczonego adwokata z urzędu na terenie Belgii,który od lat nic nie robi w mojej sprawie mimo ,że ma wszystkie potrzebne dokumenty , wystarczy tylko złożyć wniosek do komornika o wszczęcie egzekucji. Adwokat odpowiada raz na jakiś czas zdawkowo w dalszym ciągu nie podejmując żadnych działań. Mimo interwencji polskiego Sądu Okręgowego i organu belgijskiego nawet do szefa biura pomocy prawnej w Dendermonde w którym pracuje wyznaczony adwokat brak efektów. Ani adwokat ani szef biura pomocy prawnej nie odpowiadają. Zacząłem już wątpić,że w ten sposób wyegzekwuje alimenty. W związku z tym wpadłem na pomysł aby znaleźć prawnika z wyboru na terenie Belgii, jestem w stanie zapłacić tyle ile będzie trzeba ale potrzebuje kogoś rzetelnego kto skierowalby sprawę do komornika w Belgii. Dłużnik mieszka we Flandrii, jego adres jest znany , posiada też majątek i dochody z których może być przeprowadzona egzekucja .Jedyny problem to popchnąć to do przodu . Mieszkając w Polsce kompletnie nie znam prawa belgijskiego. Czy poleci mi ktoś kompetentną osobę ? 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
KamilR86 5 Zgłoś ten post Napisano 15 Czerwiec Pobierz ze strony gazetka.be bierząca gazetkę która ukazuje się raz na miesiąc. Znajdziesz tam numery telefonów Do polskich adwokatów, ewentualnie skontaktuj się z polskim konsulem aby mógł ewentualnie Ci ktoś polecić. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach