royes90 Zgłoś ten post Napisano 26 Wrzesień 2017 Witam. Mam taką sytuacje. Jeden z rodziców przebywa w Belgii (pracuje na 1/2 etatu), a drugi rodzić w Polsce pracuje na cały etat. Dostaję świadczenia socjalne z Belgii (bodajże Group S). Sam obecnie studiuję w Polsce i mogę ubiegać się o świadczenia socjalne z uczelni. Mam tylko pytanie czy jeżeli będę otrzymywał świadczenia od uczelnii to Group S może mi zatrzymać z Belgii? Miał ktoś może podobną sytuacje? Pozdrawiam. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
pandora Zgłoś ten post Napisano 26 Wrzesień 2017 Z Belgii dostaje Pan/Pani zwykle rodzinne. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
royes90 Zgłoś ten post Napisano 26 Wrzesień 2017 Czyli to nic nie przeszkadza, by otrzymywać stypendium socjalne z uczelni, a jednocześnie rodzinne z Belgii? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
pandora Zgłoś ten post Napisano 26 Wrzesień 2017 Wydaje mi sie ze nie. Rodzinne nalezy sie Pani/ Panu dopoki sie Pan/ Pani uczy ale najpozniej do 25go roku zycia. Stypendium nie ma nic do rodzinnego. Aczkolwiek mozliwe iz trezba bedzie ujawnic to rodzinne jako dochod. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
sweet Zgłoś ten post Napisano 26 Wrzesień 2017 Świadczenia rodzinne nie wliczają się dochodu i nie mają nic wspólnego ze stypendium socjalnym. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach