bluszczo Zgłoś ten post Napisano 19 Wrzesień 2017 Witam, mam pewien problem Mam działalność gospodarczą, jestem tymczasowo zameldowany w Belgii (pracuje tam) a składki zusowskie płace w Polsce mam tzw. "A1". Strona belgijska wystąpiła z wnioskiem o anulowanie A1. ZUS ma mi zwrócić pieniądze za okres 3 lat składek. Decyzja została wysłana do Belgii. Jaka kara groź mi w Belgii? Jakie koszty? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
v135pr Zgłoś ten post Napisano 19 Wrzesień 2017 Ile to trwalo - ile czasu udowodnili??? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Mariusz944 Zgłoś ten post Napisano 19 Wrzesień 2017 nie można być zameldowanym w Belgii Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
v135pr Zgłoś ten post Napisano 19 Wrzesień 2017 Mozna - ale rowniez i tu trzeba placic podatki. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
bluszczo Zgłoś ten post Napisano 20 Wrzesień 2017 Około 3 lat, jakie konsekwencje czekają mnie teraz w Belgii? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
v135pr Zgłoś ten post Napisano 20 Wrzesień 2017 W najlepszym przypadku zaległy podatek + jakaś mala grzywna. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
bluszczo Zgłoś ten post Napisano 20 Wrzesień 2017 (edytowane) Urząd skarbowy w Polsce z faktur nie zwraca mi pieniędzy. A w najgorszym? Edytowane 20 Wrzesień 2017 przez bluszczo Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
v135pr Zgłoś ten post Napisano 20 Wrzesień 2017 W najgorszym zwrot podatku z odsetkami karnymi i pokaźna grzywna za oszustwo podatkowe. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
malami Zgłoś ten post Napisano 21 Wrzesień 2017 No i opłacenie belgijskiego "zusu" za tamte lata Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
bluszczo Zgłoś ten post Napisano 22 Wrzesień 2017 A ile wynosi miesięczna rata zusu? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
pandora Zgłoś ten post Napisano 22 Wrzesień 2017 Prawie 800e za trymestr Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Koala Zgłoś ten post Napisano 25 Wrzesień 2017 Witam współczuję ci jak ci sie do biorą ze cienko bedziesz piszczal nalicza cie od momentu z ktorym dniem juz nie miales a1 bo ci cofneli zeby nie doszli o zameldowaniu pewnie by sie upieklo bo jak nie płacisz podatków w belgi to na a1 nie mozesz mniec meldunku a jak masz meldunek to powyżej pół roku nie mozesz jeździć na polskich blachach i nie możesz prowadzić działalność a zawsze sie placi jednemu z państw uni Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
jacexw Zgłoś ten post Napisano 2 Listopad 2017 Belgijski " ZUS" to 22% od dochodu Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach