• Najlepszym sposobem komunikacji z autorem ogłoszenia jest skrzynka prywatna, nie musisz podawać numeru telefonu czy adresu email publicznie.
    Skąd mam wiedzieć że otrzymałem/am wiadomość?
    Jeśli ktoś wyśle Ci wiadomość prywatną otrzymasz powiadomienie na swoją skrzynkę email (adres podany przy rejestracji konta). Aby zobaczyć pełną treść wiadomości lub odpowiedzieć na nią należy zalogować się na swoje konto w serwisie Belgia.net i przejść do zakładki komunikatora.
    Wszystkie ustawienia powiadomień zawsze można zmienić w swoim profilu.
    Kiedy uznasz że twoje ogłoszenie jest już nieaktualne, możesz zgłosić je do usunięcia i w ciągu mnw godziny ogłoszenie zostanie usunięte.
    Zgłoszenie do usunięcia
    Aby mieć możliwość zgłoszenia do usunięcia należy się najpierw zalogować na swoje konto (to samo z którego dodano ogłoszenie), następnie wejść na stronę swojego ogłoszenia. W dolnej jej części będzie dostępny przycisk zgłoś do usunięcia.
    Zmiana treści ogłoszenia
    Tutaj sytuacja wygląda podobnie jak przy zgłaszaniu do usunięcia. Na stronie swojego ogłoszenia będąc zalogowanym znajdziemy przycisk edytuj (dostępny tylko 60 minut po dodaniu treści). Po kliknięciu w ten przycisk otworzy się okno edycji treści użytkownika.
    Dodanie ogłoszenie to na prawdę prosta sprawa i nie zajmuje to wiele czasu.
    Należy posiadać konto użytkownika, być na nim zalogowanym. Kliknąć w menu głównym strony na przycisk ogłoszeń. Następnie kliknąć w przycisk dodaj ogłoszenie lub wejść do odpowiedniej kategorii ogłoszeń i tam wybrać przycisk dodaj ogłoszenie po czym pojawi się panel dodawania ogłoszenia. Po wypełnieniu formularza, należy kliknąć na przycisk dodaj ogłoszenie i to wszystko – ogłoszenie zostało dodane.
    W ciągu 60 minut od dodania można zmienić treść ogłoszenia lub zgłosić do usunięcia.
    Galeria jest podzielona na kategorie tematyczne oraz na albumy użytkowników które mogą być prywatne, publiczne lub dostępne tylko dla znajomych.
    Jak to działa ?
    Zasada działania jest prosta. Galeria dzieli się na dwie podstawowe grupy:
    Albumy użytkowników – Użytkownik ma możliwość stworzenia w tej kategorii własnego albumu ze zdjęciami oraz zadecydowania czy dodane w nim zdjęcia będą dostępne publicznie, dla znajomych czy tylko prywatne (wg ustawień prywatności w profilu). Użytkownik może utworzyć maksymalnie 50 albumów po 100 zdjęć w każdym.
    Kategorie główne – Tutaj użytkownik nie ma możliwości tworzenia albumów czy podkategorii, ale ma możliwość dodawania samych zdjęć, bez ograniczeń ilościowych.
    Użytkownik ma możliwość modyfikacji ustawień swoich albumów, usunięcia wcześniej przesłanych zdjęć czy albumów.
    Każde zdjęcie może być komentowane przez innych oraz oceniane w skali od 1 do 5.
    Zdjęcia dodane przez użytkownika pojawią się w galerii dopiero po zatwierdzeniu. Żadne ze zdjęć dodanych przez użytkownika nie będzie wykorzystane przez portal Belgia.net do innych celów poza jego prezentacją w galerii. Użytkownik sam decyduje co i kiedy chce udostępnić na własną odpowiedzialność.
    Serdecznie zapraszamy do korzystania z galerii oraz do zgłaszania ewentualnych komentarzy poprzez formularz kontaktowy.
    W niektórych sytuacjach użytkownik biorący udział w forum czy dodający ogłoszenie może otrzymać tzw. upomnienie, właśnie w ten sposób moderator lub administrator wysyła prośbę aby użytkownik zastosował się do zasad użytkowania.
    Bez stresu, upomnienie to tylko prośba
    Upomnienie służy jedynie do poinformowania użytkownika o np. nieodpowiedniej kategorii ogłoszenia itp. oraz zawiera informację o tym z jakiego powodu zostało ono wystawione. Standardowe upomnienia, automatycznie wygasają z czasem.
    Kiedy?
    Najczęściej jest to w sytuacji kiedy ogłoszenia są dodawane zbyt często tzn. kiedy na przykład to samo lub podobne ogłoszenie pojawia się minimum dwa razy na pierwszej stronie ogłoszeń danej kategorii. Nie tolerujemy tego typu praktyk bowiem należy mieć na uwadze to że są też inne osoby które chcą aby ich ogłoszenie było widoczne.
    Więcej niż jedno konto
    To samo dotyczy dodawania ogłoszeń z kilku kont użytkownika, jeśli moderator po wstępnej weryfikacji uzna że jest to ta sama osoba próbująca po prostu „podbijać” swoje ogłoszenia, taki użytkownik może zostać wyproszony ze społeczności portalu w trybie natychmiastowym, czyli bez wstępnych upomnień.