|
Autor postu: mari877 (użytkownik) Temat postu: BIJAGE 20 nakaz opuszczenie belgi
Profil użytkownika Prywatna wiadomość Cytuj ten post
|
|
Data wpisu: 11:03, 28-07-2010
Witajcie dostalem dokument bijage 20
gmina straszy mnie ze dostane nastepny dokument nakazujacy opuszczenie kraju w ciagu 2 tygodni...
spotkaliscie sie z tym ?
co moge zrobic aby powrocic znowu do belgi ?
|
|
|
|
Autor postu: mari877 (użytkownik) Temat postu: Re: BIJAGE 20 nakaz opuszczenie belgi
|
|
Data wpisu: 14:11, 29-07-2010
| mari877 napisał/a: | Witajcie dostalem dokument bijage 20
gmina straszy mnie ze dostane nastepny dokument nakazujacy opuszczenie kraju w ciagu 2 tygodni...
spotkaliscie sie z tym ?
co moge zrobic aby powrocic znowu do belgi ? |
nikt nie mial z tym do czynienia ?
|
|
|
|
Autor postu: dankinek (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: BIJAGE 20 nakaz opuszczenie belgi
|
|
Data wpisu: 17:58, 29-07-2010
zalacznik 20 juz sam w sobie jest nakazem opuszczenia Belgii, jezeli w okreslonym terminie ( 8 dni roboczych od chwili doreczenia) nie wniesie sie sprzeciwu pisemnego i nie wysle listem poleconym za potwierdzeniem odbioru na adres :
Eerste Voorzitter van State
Wetenschapsstraat 33
1040 Brussel
Ludzie skladaja odwolania glownie poprzez adwokatow.
ps
a na jakiej podstawie odmowiono Ci pobytu w Belgii ? Bo moze poprostu niedopelniles jakiejs formalnosci i stad wynikla odmowa ? Zeby ci cos poradzic trzeba znac dokladne przyczyny..a tych moze byc kilka i to znacznie rozniacych sie od siebie
ps2
podejrzewam ze prawo pobytu dostales na 5 miesiecy na podstawie zalacznika 19 , czyli na poszukiwanie pracy i nie dostarczyles w ciagu 5 miesiecy dokumentu potwierdzajacego zatrudnienie, co automatycznie powoduje odmowe przedluzenia pobytu i nakaz opuszczenia Belgii.
|
|
|
|
Autor postu: mari877 (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: BIJAGE 20 nakaz opuszczenie belgi
|
|
Data wpisu: 18:58, 29-07-2010
| dankinek napisał/a: | zalacznik 20 juz sam w sobie jest nakazem opuszczenia Belgii, jezeli w okreslonym terminie ( 8 dni roboczych od chwili doreczenia) nie wniesie sie sprzeciwu pisemnego i nie wysle listem poleconym za potwierdzeniem odbioru na adres :
Eerste Voorzitter van State
Wetenschapsstraat 33
1040 Brussel
Ludzie skladaja odwolania glownie poprzez adwokatow.
ps
a na jakiej podstawie odmowiono Ci pobytu w Belgii ? Bo moze poprostu niedopelniles jakiejs formalnosci i stad wynikla odmowa ? Zeby ci cos poradzic trzeba znac dokladne przyczyny..a tych moze byc kilka i to znacznie rozniacych sie od siebie
ps2
podejrzewam ze prawo pobytu dostales na 5 miesiecy na podstawie zalacznika 19 , czyli na poszukiwanie pracy i nie dostarczyles w ciagu 5 miesiecy dokumentu potwierdzajacego zatrudnienie, co automatycznie powoduje odmowe przedluzenia pobytu i nakaz opuszczenia Belgii. |
dzieki za odpowiedz
dostalem ten dokument bo nie mialem stalego kontraktu pracowalem poprzez interim
na dzien dzisiejszy nie mam pracy a mam czas do 12 sierpnia na przedstawienie wszystkich dokumentow i oni ponoc to wysla do brukseli..
mysle ze dadza mi nakaz opuszczenia belgi
i co wtedy mam zrobic ?
kiedy moge powrocic spowrotem do belgi ?
|
|
|
|
Autor postu: gs (moderator) Temat postu: Odpowiedź w: BIJAGE 20 nakaz opuszczenie belgi
|
|
Data wpisu: 23:07, 29-07-2010
Wrocic mozesz zawsze - w koncu nie ma granic  Gorzej bedzie z meldunkiem i oficjalna praca
|
|
|
|
Autor postu: mari877 (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: BIJAGE 20 nakaz opuszczenie belgi
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
|