|
Autor postu: gregor82b (użytkownik) Temat postu: podatek za posiadanie kota w belgii
Profil użytkownika Prywatna wiadomość Cytuj ten post
|
|
Data wpisu: 19:31, 28-07-2010
witam!!!kupilem ostatnio coreczce malego kotka.w sklepie musialem podac swoje dane poniewaz kot posiada tzw.chipa.po kupnie doszly mnie sluchy ze przyjdzie mi papier z urzedu ze ma zaplacic podatek za posiadanie kota.prosze o odpowiedz kogos kto ma doswiadczenie w tej sprawie.z gory dziekuje.
|
|
|
|
Autor postu: amandi (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 06:05, 29-07-2010
Po pierwsze w Belgii nie ma zadnego podatku za kota
Druga sprawa ze tylko nienormalni ludzie kupuja zwierzaki w sklepie  Tak trudno bylo kupic kociaka z hodowli gdzie wychowywal sie w domu, wsrod ludzi, mial dobra opieke? Masz pojecie skad sie biora zwierzeta w sklepach? Wiesz jakie zycie ma matka i ojciec tego kociaka ktorego kupiles? Moge Ci powiedziec - kocury sa trzymane w klatkach i to jest cale ich zycie. Mama jest kryta na okraglo, nie ma czasu zeby odpoczac po ciazy, czesto jest juz kryta nawet miesiac po tym jak urodzi maluszki  Takie wyczerpane kotki bardzo szybko umieraja. Ich zycie to koszmar. Ale dzieki takim jak Ty, ktorzy nakrecaja ten biznes, bedzie on trwal. Patrzac na swojego kociaka pomysl, ze miedzy innymi dzieki Tobie zycie jego rodzicow bedzie dalej koszmarem. Bo skoro jest popyt to musi byc zbyt.
|
|
|
|
Autor postu: malgorzata (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 07:44, 29-07-2010
Amandi, spokojnie...
|
|
|
|
Autor postu: muszelka81 (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 08:39, 29-07-2010
O matko! Od razu nienormalni??? Moze poprostu niezbyt orientujacy sie w temecie zwierzakow sprzedawanych w sklepach...
|
|
|
|
Autor postu: amandi (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 09:21, 29-07-2010
[quote="muszelka81"]O matko! Od razu nienormalni??? Moze poprostu niezbyt orientujacy sie w temecie zwierzakow sprzedawanych w sklepach...[/quote]
Ciekawe ze jak ludzie kupuja glupia pralke, czy lodowke czy samochod to jakos maja czas zeby w necie sprawdzic czy dany model jest ok, jak jest produkowany itd. Ale jak sie kupuje przyjaciela na jakies 10-15 lat to najlepiej jest isc sobie do sklepu i kupic kotka, bez zadnego przygotowania.
Nota bene, w Belgii jest zakaz sprzedawania zywych zwierzat w sklepach (poza rybkami i ptaszkami) wiec nie wiem gdzie kupiono tego kota  A jesli w animal express, no coz moglabym ksiazke napisac o tym skad oni biora te zwierzaki, jak sa one traktowane, ile z nich umiera w czasie transportu, jakie sa cyrki ze "szczepieniami" zwierzat.
No ale biznes kreci sie dalej. Co z tego ze za te same pieniiadze mozna miec kota czy psa z hodowli gdzie hodowca jest pasjonatem, daje wspaniala opieke i zwierzak jest swietnie zsocjalizowany. Tu juz jest problem bo trzeba sie umowic na spotkanie, bo hodowca pyta o warunki jakie damy zwierzakowi. Tutaj nie wystarczy ot tak sobie wejsc i kupic zwierza jak worek ziemniakow.
Tutaj zdjecia z pseudohodowli psow - takie psiaki sa sprzedawane do sklepow, na bazarach itd. http://www.stoppseudohodowcom.org/index.php/zdjecia-z-pseudohodowli/
A tutaj opis jednej z suczek http://www.stoppseudohodowcom.org/index.php/suki-z-pseudohodowli/sonia/
|
|
|
|
Autor postu: lea (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 23:32, 31-07-2010
Jesu, Amandi  odstapie Ci troche moich niebieskich pigulek (nie wiem na czym tesowane  ,ale na mnie dzialaja zajefajnie i swiat sie robi rozowy
|
|
|
|
|
|
Data wpisu: 11:02, 01-08-2010
[quote="lea"]Jesu,[b]Amandi[/b]  odstapie Ci troche moich niebieskich pigulek (nie wiem na czym tesowane  ,ale na mnie dzialaja zajefajnie i swiat sie robi rozowy  [/quote]
Swoje pigulki zostaw dla siebie bo z tego co zawsze pisalas na forum obcym zupelnie ludziom (szczegolowe raporty z zycia swojej rodziny  )wynika sa Ci bardziej potrzebne niz mnie.
|
|
|
|
Autor postu: gs (moderator) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 11:55, 01-08-2010
Nie drapcie sie dziewczynki
|
|
|
|
Autor postu: monis4 (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 16:48, 30-08-2010
Ja za miesiąc, półtorej będę chciała adoptować małego kotka. Czy ktoś może będzie miał do oddania w dobre ręce dziewczynkę? Dodam, że mieszkamy w Antwerpii.
|
|
|
|
Autor postu: cukiereczek (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 19:36, 30-08-2010
Jesu,Amandi odstapie Ci troche moich niebieskich pigulek (nie wiem na czym tesowane ,ale na mnie dzialaja zajefajnie i swiat sie robi rozowy
a ja moge troche odkupić......daj znać
|
|
|
|
Autor postu: kamionetka (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 20:28, 30-08-2010
Amandi gdyby kazdy mial myslec tak jak ty to dawno bysmy zdechli z glodu i chodzili nago,bo chinskie dzieci sa wykorzystywane do szycia ciuchow a moge wymieniac i wymieniac,ale nie mam tyle czasu na glupoty co ty..
Lea ja poprosze te tabletki,ale potrojna dawke,bo jej sie czytac nie da..Amandi tylko za zwierzetami taka jestes??
|
|
|
|
Autor postu: Ka-ro (użytkownik) Temat postu: Re: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
|
|
|
|
Autor postu: DzikaOrchidea (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 18:28, 31-08-2010
Dzieki Bogu, ze sa tacy ludzie jak Ty Amandi. Ja swojego kotka znalazlam na klatce schodowej w polsce. Spal w butach. Pchel mial tyle,ze kiedy poglaskalam go pierwszy raz poczulam jak pchly skacza mi pod rekawem i dzis nie zamienilabym go na zadnego innego  Pies tez "uratowany". Nawet sobie nie wyobrazacie jak takie czworonogi po przejsciach potrafia byc wdzieczne
|
|
|
|
Autor postu: manola (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 18:45, 31-08-2010
Tez mam kota z odzysku, cale 10 kilo pieszczocha, jest kochany...Popieram Amandi, bierzcie zwierzeta ze schroniska lub zaufanej hodowli. Ostatnio zmieniony przez manola dnia 18:48, 31-08-2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
Autor postu: kamionetka (użytkownik) Temat postu: Odpowiedź w: podatek za posiadanie kota w belgii
|
|
Data wpisu: 18:47, 31-08-2010
Wiem,że potrafią,bo ja w swoim rodzinnym domu miałam 4 psy i około 20 kotów-powaznie.
Ale bez przesady..Ona obraza wszystkich w koło,bo nie mają takich przekonań jak ona.
Ostatnio "najechała" na LEĘ,bo jej nie szkoda szczurów,na ktorych się testuje kosmetyki...A więc wszyscy jestesmy nienormalni,bo uzywamy kosmetykow.
amandi ja tez jestem wegetarianką,ale nie obrazam wszystkich w kolo za to,że są inni ode mnie.
|
|
|
Strona 1 z 2
|
|